Începeți tranziția energetică acum

Încălziți locuințele, nu planeta. Pregatiti-va pentru hidrogen.

Încălzirea este un lux accesibil, dar planeta suportă costul. Este timpul să trecem la încălzirea ecologică pentru a evita consecințele grave. Vă ajutăm să deveniți un adevărat expert în energie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon și vă oferim echipamente rezistente în viitor, care fac posibilă tranziția energetică. Pregătiţi-vă alături de noi, răspundeți cerinţelor clienţilor dvs. pentru soluţii de energie curată şi schimbaţi cursul viitorului astăzi.

Încălzirea cu hidrogen

Faceți ca afacerile și viitorul să fie fezabile

Hidrogenul este o sursă de energie promițătoare care ar putea permite tranziția către o sursă de energie neutră din punctul de vedere al emisiilor de dioxid de carbon.

Acest lucru, desigur, deschide, de asemenea, noi oportunități pentru compania dvs. Consultarea, înlocuirea și instalarea centralelor pe H2 și completarea pompelor de căldură sunt doar câteva dintre noile domenii interesante care îți vin în cale.

Ce așteaptă clienții

Nu suntem pregătiți doar pentru hidrogen, hidrogenul este pregătit pentru noi și pentru afacerea dvs. Ajutați-vă clienții să se pregătească pentru tranziția energetică cu varietatea produselor noastre deja concepute pentru funcționare cu până la 20% amestec de hidrogen în gaze naturale.

Start!

Ne dorim ca dumneavoastră, ca instalator, să atingeți acest obiectiv al unui viitor curat împreună cu noi - și, prin urmare, vă vom sprijini în mod activ în călătoria acolo. Cu toate produsele, informațiile și materialele de care aveți nevoie, cu cursuri de formare în care veți învăța tot ce trebuie să știți și cu siguranța de a ști că puteți ajunge la noi în orice moment și puteți obține sprijinul de care aveți nevoie.

Energia unei noi ere

Ne bazăm pe hidrogen. Dar de ce? În primul rând, este cea mai simplă și mai abundentă substanță chimică din univers și aproape infinit disponibilă. În al doilea rând, arderea hidrogenului verde nu produce CO2. Prin urmare, are un potențial enorm pentru tranziția către o energie neutră din punctul de vedere al emisiilor de dioxid de carbon și ar putea fi cheia revoluției verzi în domeniul încălzirii.

Ne indreptăm pas cu pas către energia curată

În ciuda evoluțiilor tehnologice înregistrate în ceea ce privește aparatele de încălzire din ultimele decenii și a utilizării tot mai mari a energiei din surse regenerabile, încălzirea reprezintă în continuare o proporție semnificativă din emisiile globale de CO2.

O cheie pentru a face sistemele existente mai ecologice este hidrogenul. Vă pregătim pe dumneavoastră și afacerea dumneavoastră pentru tranziția de la gazul natural la hidrogen cu cunoștințele noastre și dispozitivele noastre pregătite pentru H2.

Pasul 1

Începând cu luna septembrie 2021, lista centralelor testate și validate pentru a funcționa 20% pe H2 va fi completată treptat cu dispozitive noi.

Pasul 2

Începând cu 2025, noile centrale pe gaz sunt proiectate să funcționeze cu până la 20% H2 și apoi 100% H2 cu un kit de conversie.

Pasul 3

Dezvoltăm noi centrale pe gaz care sunt proiectate de la uzină pentru a funcționa cu 100% pe H2.

Un element - mult talent

Suntem lider de piață în WHBc și suntem pregătiți pentru H2. Treptat, aparatele noastre pe 100% H2 vor permite alimentarea cu energie curată a clienților dumneavoastră. Vedem următoarele domenii pentru utilizarea aparatelor alimentate cu H2:

Clădiri existente

Centralele pregătite pentru H2 sau cele compatibile 100%-H2 vor fi cea mai bună opțiune, atunci când alte soluții nu vor fi posibile din punct de vedere tehnic sau economic.

Clădiri colective existente

Dispozitivele pregătite pentru H2 și dispozitivele compatibile 100% H2 vor fi cea mai bună opțiune în clădirile colective existente, în care soluțiile descentralizate de încălzire și apă caldă menajeră sunt soluțiile preferate.

Zone urbane

Orașele în care actualele rețele de distribuție a gazelor sunt dense oferă o oportunitate pentru furnizarea treptată a hidrogenului.

Oportunități viitoare

Odată cu producția locală de hidrogen, ar fi posibil să se convertească rețelele de termoficare existente: de la cărbune la gaz și mai târziu la H2. O șansă de a crea noi zone rezidențiale autonome din energie.

Producția, depozitarea, distribuția și utilizarea hidrogenului

Odată produs (1), hidrogenul poate fi apoi stocat în rezervoare sau chiar în subteran și transportat prin conducte, cisterne sau camioane (2). Acesta poate fi apoi utilizat oriunde gazul sau alte surse de energie au fost utilizate până în prezent (3), în industrie, în transporturi sau clădiri.

Cum îmi afectează hidrogenul afacerea?

Ce trebuie să schimb?

În prezent, nu ar trebui să se schimbe foarte multe. Produsele noastre deja funcționează cu un amestec de hidrogen de 20%, și produsele noastre H2-gata de lucru în mod similar cu sistemele de gaz existente. În viitor, desigur, va fi necesară o anumită expertiză și instrumente speciale pentru instalarea și întreținerea centralelor pe H2 100%.

Cum se va schimba afacerea mea?

Ca și în prezent, în cazul centralelor în condensare, vom avea nevoie de profesioniști calificați pentru instalarea, punerea în funcțiune și întreținerea centralelor în condensare. Inlocuirea centralelor vechi si modernizarea centralelor vechi vor reprezenta o proportie ridicata a afacerii, comparativ cu instalarea centralelor pe H2 in locuintele noi.

În ce va consta afacerea de încălzire cu hidrogen?

Inlocuirea centralelor vechi care circula pe gaz natural va reprezenta principalul caz de aplicare pentru centralele pe H2. Proiectele de dezvoltare pentru noi "sate de hidrogen" sunt studiate în mai multe țări, cu producție locală sau regională de hidrogen. În aceste cazuri particulare, soluția pentru încălzirea locuințelor și producerea apei calde menajere ar putea fi o centrală pe hidrogen.

Cât de sigur este hidrogenul?

Nu există probleme de siguranță în ceea ce privește hidrogenul în special sau utilizarea acestuia în încălzire. Centralele pe hidrogen vor fi la fel de salvatoare ca cele moderne în condensare care sunt utilizate în milioane de gospodării. Ca și în cazul gazelor naturale și al altor substanțe inflamabile, există norme tehnice bine stabilite și directive de siguranță care trebuie respectate.

Alăturați-vă călătoriei - activați schimbarea

Împreună suntem pe drumul către un viitor fără CO2. În calitate de partener al nostru, aveți acces la o gamă de produse dezvoltate de experți și la o rețea de servicii dedicate, echipe tehnice și de asistență, precum și la o gamă întreagă de instrumente de asistență pentru afaceri.

Sunteți deja expert în încălzire? Minunat! Cu programul nostru de formare continuă vă ajutăm să deveniți un expert și pentru hidrogen.

Ca și în cazul expertizei noastre în pompele de căldură, suntem întotdeauna alături de dumneavoastră atunci când vine vorba de hidrogen. În plus față de sprijinul sub formă de consiliere și formare, aceasta include în mod natural toate instrumentele de specialitate de care aveți nevoie.

În ultimele decenii, v-am sprijinit în conversia de la centrale fără condensare la centrale în condensare. Acum vă vom sprijini și în conversia de la gaz natural la hidrogen. Împreună, vom face posibilă tranziția.

Misiunea noastră: un viitor curat

Gri, albastru, verde?

Preferăm hidrogenul verde

Gri, albastru, verde?

Hidrogenul este la fel de versatil ca produsele noastre și există mai multe modalități de a-l produce. Dar nu toate au același impact de CO2.

H2 Gri

Reformarea cu abur a gazelor naturale în care CO2 este eliberat în atmosferă. Posibil cea mai comună și rentabilă metodă de producție a hidrogenului astăzi.

H2 Albastru

Produs prin reformarea aburului, dar cu captarea carbonului de până la 90% din emisiile de carbon. CO2 produs este captat și stocat.

H2 Turcoaz

Este produs cu gaz natural prin piroliză. Acest lucru generează carbon, dar într-o formă solidă.

H2 Verde

Se utilizează energie electrică din surse regenerabile (sistem eolian sau fotovoltaic), creând un proces cu emisii zero de carbon.

Preferăm hidrogenul verde

Hidrogenul poate fi produs în mai multe moduri. Preferăm hidrogenul verde, deoarece arderea hidrogenului verde produs cu energii regenerabile nu produce CO2.

De fapt, singurele subproduse sunt oxigenul și apa. Acesta poate fi numit în condiții de siguranță neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon și o cheie pentru un viitor al energiei curate.

Ce urmează?

Începând de astăzi, puteți oferi clienților dispozitive care pot rula cu până la 20% H2. Am acordat o prioritate clară testării și validării funcționării sigure, fără probleme și eficiente a dispozitivelor noastre ecoTEC exclusive și ecoTEC plus, cu un amestec de până la 20% hidrogen în gaze naturale. Lista aparatelor Vaillant capabile să funcționeze cu până la 20% hidrogen va fi extinsă treptat în următoarele luni.

100% confort și viitor

Următorul nostru obiectiv: dezvoltarea de noi centrale pe gaz care funcționează cu H2 100%. Acestea au multe avantaje și asemănări cu centralele pe gaz natural de astăzi.

Mixul potrivit pentru casa ta

Știm, nu există o soluție unică pentru încălzirea neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2. Dar pompele de căldură și centralele pe hidrogen vor continua să furnizeze încălzire și apă caldă multe decenii. Combinând aceste tehnologii putem obține cele mai bune avantaje și beneficii.

FAQ